Bibliotheek

Woensdag 17 februari is groep 3 naar de bibliotheek geweest voor een rondleiding. We kregen uitleg over de plek waar je boeken over bepaalde onderwerpen kan vinden. Daarna mochten we in pannetjes gaan ‘koken’ met letters.

De woorden die gemaakt werden schreven de kinderen zelf op. Na het ‘koken’ werden we nog voorgelezen uit een boek van vos en haas. 

Voorstelling Aaipet door jeugdtheatergezelschap BonteHond

Op donderdag 18 februari 2016 gingen de groepen 3 en 4 naar de Verbeelding om te kijken naar de voorstelling Aaipet.

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. Maar de truc komt in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt.

Kijk eens om je heen. Waarschijnlijk zit iedereen naar een schermpje te turen, en dat vinden we allang niet gek meer. Maar als je alsmaar door een computer wordt beziggehouden, hoe zelfstandig groei je dan op? Hoe blijf je slim als je zelf niet meer hoeft na te denken? Maakt de iPad de wereld kleiner of juist groter?

De kinderen hebben genoten van de hilarische voorstelling, zonder praatjes, met veel muziek, magie en beweging. Een driedimensionale show met aaibare apparaten.

Unit 2